Ärrinmurrin. Zarda joutuu nyt taukoilemaan hetken aikaa, sillä koneeni hajosi nyt ihan kunnolla. Se on kenkkuillut minulle jo pitkään, mutta nyt se on päättänyt, ettei leiki kanssani enää ollenkaan.

Koneen ongelma on siis alituinen sammuminen. Se simahtaa itsekseen, ilman minkäänlaista varoitusta, eikä lähde käyntiin ilman "virransyötön resetointia", jonka korjaajasetä minulle opetti, kun kone oli käynyt korjaamolla jo pariin kertaan samaisen vian takia. Se on siis pärjännyt kotihoidolla, mutta se on alkanut sammumaan useammin ja useammin. Joskus se toimii pari päivää ihan kiltisti, mutta seuraavana päivänä se ei pysy päällä kymmentä minuuttia kauempaa.

Sunnuntaina se sammui niin, ettei tuo korjaajasedän opettama temppukaan auttanut. Tänään se sitten kuitenkin käynnistyi taas, mutta sammui vartin välein. Varmasti arvaatte kuinka ärsyttävää on yrittää tehdä jotakin koneella, joka sammuu aina, kun olet pääsemässä asiaan? Mutta ei se toiminut tänäänkään kovin kauaa. Noin tunnin tappelun jälkeen se ei käynnistynyt taaskaan enää uudelleen. Se ehkä toimii taas huomenna, mutta tuskin niin hyvin, että sillä oikeasti olisi jotakin virkaa.

Korjaamolla tuo kone on juossut jo miljoonaan kertaan, ja aina korjaajasedät uhkaavat, että on vain ajan kysymys, milloin se hajoaa niin, että korjaaminen on kalliimpaa kuin uuden ostaminen. Tuohon kun ei kuulemma enää juurikaan ole varaosia saatavilla. Meinasin siis hankkia suosiolla kokonaan uuden koneen, mutta sen saamiseen saattaa mennä kuukausi tai pari. Valitettavasti.

Zarda menee pakkolomalle, koska en pysty muokkaamaan sivuja (ainakaan järin nopeasti, helposti tai kätevästi) muulta koneelta, kuin omaltani. Hoitotarinoita saa kirjoittaa tauon aikana, mutta toivoisin, että vähennätte tahtia edes hieman. Muutoin minua odottaa hirmuinen vuori töitä, kun palaan pakkolomaltani. Siihen meneekin sitten kaikki vapaa-aikani, kun yritän sitä purkaa. Eli arvostaisin kovasti, jos tarinoita ei kertyisi aivan hirveää määrää taukoillessani, sillä minulle tulee kertymään paljon muitakin tietokoneella hoidettavia töitä rästiin. Enkä haluaisi kuluttaa ihan kaikkea vapaa-aikaani näiden töiden hoitamiseen.

Jos oikein innostun, saatan lukea tarinoita tauon aikanakin, ja merkata palkat perinteisesti kynällä ja paperilla, mutta tällöin luonnollisestikin palkat ja aktiivisuuspisteet tulevat näkyviin hoitajan sivulle vasta kun tauko on päättynyt.

Pulinaboksi on käytössä tavalliseen tapaan. Informoin tauon etenemistä tämän blogin kautta, sillä tätä pystyn päivittämään miltä koneelta vain.