Olen yrittänyt mahdollisimman selkeästi, mutta lyhyesti laittaa ohjeet tuohon ah-niin-hankalan hoitajahakemuksen täyttöön. Siinä taitaa silti olla suuriakin ongelmia?

Ihmettelen kovasti, kun hakukirjaan tulee jokin muka-pätevä-hakemus, joka koostuu neljästä sanasta: "Voinks alkaa hoitaa Nimeä?". Olen mielestäni varsin selkeästi pyytänyt hakemuksen yhteyteen joko näytetarinaa, tai kattavia perusteluja siitä, miksi haluat hoitajaksi. Toki kaikkein mieluiten molempia. Eikö niistä ohjeista oikeasti ymmärretä mitään, vai eikö niitä vain vaivauduta lukemaan? Toisaalta ihan hyvä näin, tuossa vaiheessa ainakin karsiutuu ne hoitajakokelaat, joiden ohjeidenlukutaito ja/tai –viitseliäisyys puuttuu.

Toinen ongelma taitaa olla hakutarinoiden pituus. Eikö yhtään laita miettimään, jos se oma hakutarina on neljäsosa jonkun toisen hakutarinan pituudesta. Ja pahimmassa tapauksessa sekin pätkä on vain yhtä virkettä ilman pilkun  pilkkua. Sitten vielä ihmetellään, miksei päässyt hoitajaksi, ja yritetään uudelleen samalla tarinalla. Eikö siihen toiseen yritykseen voisi vähän enemmän panostaa, kun sillä ensimmäisellä yrittämällä ei hoitajaksi päässyt?

Ärsyttävää on myös se, että kun sen oman hakemuksen jälkeen joku toinen laittaa paremman hakemuksen samalle hevoselle, alkaa se ensimmäinen hakija täydentämään omaansa kolmella lisäviestillä: lisäviesti 1) "unohdin mainita, että hoitaisin niin ja niin monta kertaa viikossa ja olen tunnollinen" lisäviesti 2) "ainiin ja Nimi olisi tosi ihana hoitohevonen ja olisin tosi iloinen jos saisin alkaa hoitamaan sitä" lisäviesti 3) "ja hei tämä talli on aivan mahtava" *nuols, nuols ja mielinmielin* Välttäkää näitä, yrittäkää saada hakemuksenne siihen yhteen, tai korkeintaan kahteen (peräkkäiseen) viestiin!!

Lisäksi vihaan tarinoita, jotka alkavat "kävelin metsässä, olin eksynyt,  kuulin kavioiden kopinaa ja vastaan tuli ratsukko. Päättelin, että jossain lähistöllä on talli, ja lähdin juoksemaan sitä kohti". Voiko jotain käytetympää, kliseisempää ja mielikuvituksettomampaa enää olla? Toki näinkin alkava tarina voi jossain harvinaistapauksessa olla hyvä, mutta se vaatiikin sitten jo äärimmäistä kirjoitustaitoa ja sitäkin enemmän mielikuvitusta. Helpommalla pääsee, jos jättää tuon eksymisaloituksen pois, ja käyttää jotakin persoonallisempaa.

Tavalliseen viekkuun eksyy jostain syystä myös kaameasti näitä: "koska käyt läpi hakuviekun viestit?" tai "vastaatko mun hakemukseen???". Jos ei paria päivää jaksa sitä vastausta odottaa, on myös aika selvää, ettei sitä hoitohevosta kannata Zardasta ottaa. Lukiota käyvänä ihmisenä minulla on (tai ainakin pitäisi olla) muutakin tekemistä, kuin roikkua koneella hakkaamassa päivitä-nappulaa siinä toivossa, että joku olisi laittanut uuden hoitotarinan tai hakutarinan. Hakutarinoiden kohdalla se vielä tavallistakin pidempään kestävä vastaus johtuu myös osittain siitä, että haluan jonkin aikaa odottaa, tuleeko samalle hevoselle muitakin hakijoita. Valitsen sitten niistä useammista hakijoista sen mielestäni parhaan. 

Haluankohan vielä sanoa jotakin... En varmaankaan, mutta jos tulee jotain jälkikäteen mieleen, voisin vaikka laittaa ne kolme ylimääräistä lisäviestiä! NOT!!

 

Kommenttia hoitajat; olikos se hoitajahakemuksen täyttäminen oikeasti niin kamalan vaikeaa? Jäikö siitä hirveät traumat? Muistatko vielä nelikymppisenäkin, kuinka hirveän haastava ja vaikeaselkoinen se Virtuaalitalli Zardan hoitajahakemus oli? Kokemuksia ja mielipiteitä kiitos :)

(Pahoittelen tylyä ja tavallistakin epäselvempää tekstiä.)