Nyt tässä viimeaikoina olen haudutellut päässäni uutta hoitajatoiminnan muotoa nimeltä aktiivisuuspisteet. Zardassahan ei hoitajilta vaadita kovin montaa hoitokertaa kuukaudessa, mutta tämän ideana olisi palkita ne, jotka silti ovat aktiivisia kirjoittamalla usein ja osallistumalla toimintaan. Samalla myös rahankäyttöongelma tulee ainakin pieniltä osin ratkaistua.

Ideanahan olisi siis se, että aktiivisuuspisteitä saisi hoitotarinoista, sekä erinäisiin Zardan kilpailuihin ja valmennuksille/tunneille osallistumisesta. Aina sadan pisteen välein saisi jonkin palkinnon. Silloin olisi siis jotakin mitä tavoitella. Tämä vaikuttaisi aiemmin puituun rahankäyttöongelmaan siten, että tunnit ja valmennukset maksaisivat jonkin verran, mutta  hoitajia houkuteltaisiinkin osallistumaan aktiivisuuspisteiden toivossa.

On vain epäselvää mikä se palkinto sitten olisi? Tässä kohtaa kaipaisin teidän toiveitanne ja ideoitanne. Se ei voi olla mikään "lahjakortti tallikauppaan", sillä silloin virtuaalirahan tuhlaaminen sinne hankaloituisi entisestään. Se ei myöskään voi olla oma hevonen. Se saisi mielellään olla joku sellainen, jota ei voi hankkia Zardasta virtuaalirahalla, ja jotain, mitä voi olla useampia. Jos sen sata pistettä saa monta kertaa täyteen, tulee silloin palkintokin monta kertaa. En vain keksi tähän palkinnoksi mitään, keksittekö te?
 

Aktiivisuuspisteitä jaettaisiin seuraavanlaisesti:

Hoitotarinasta 1-3p
Noin vähän siksi, että se tarina on kuitenkin pakollinen, mutta pisteitä kertyy kuitenkin, jos kirjoittaa usein. Yleisin pisteytys hoitotarinoissa olisi 2 pistettä, mutta siihen voidaan lisätä piste, jos tarinaan on selvästi panostettu ja nähty vaivaa, ja se on pitkä. Tai sitten siitä voidaan antaa vain 1 piste, jos tarina on selvästi hutaistu ja lyhyt.

Osallistuminen kilpailuun 5p
Osallistumalla hoitohevosella Zardan järjestämään kilpailuun, tulisi aktiivisuuspisteitä siitäkin. Sen viisi pistettä saa yhdestä kisasta, ei yhdestä luokasta. Tämä siksi, että korkeammalle koulutetun hevosen hoitajahan voisi osallistua useampaan luokkaan, kuin kevyemmin koulutetun. Kaikki ovat saman arvoisia, jos pisteitä saa vain kisojen määrästä, ei osallistuttujen luokkien määrästä. Ulkopuolisiin, eli jonkin toisen tallin kisoihin osallistumisesta (ja sen kisakutsun osoitteen ilmoittamisesta) saisi 6 pistettä.

Osallistuminen tunnille/valmennukseen 5p
Zardassa järjestettävästä tunnista tai valmennuksesta saisi 5 pistettä. Tämä kattaa nimilista-tyyliset valmennukset. Hyvinhyvinhyvin harvoin järjestettävistä tarinavalmennuksista aktiivisuuspisteitä saisi enemmänkin, ehkä 8 pistettä. Ulkopuolisen tallin järjestämälle valmennukselle osallistumisesta tulisi myöskin se 8 pistettä.

Näiden lisäksi myös jostain harvinaisemmista toimintamuodoista saisi pisteitä, mutta niiden pistemäärät ilmotettaisiin sitten niiden toimintamuotojen yhteydessä. Merkkien suorittamisesta tulisi 2 pistettä merkkiä kohden.

Jaetut pistemäärät ovat melko pieniä siksi, että siihen sataan pisteeseen pääsemiseen tarvittaisiin oikeasti sitä aktiivisuutta :)

Miltäs kuulostaa? Ja palkintotoiveita kehiin!